Groeimiddag bij Linda

Tijdens een groeimiddag geef ik een workshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Dit is op zaterdagmiddag in een groep van ongeveer zes kinderen. Deze middag staat in het teken van creatief bezig zijn en ontdekken van wat er écht in hen omgaat. Heel laagdrempelig en luchtig. Telkens weer met een ander thema. Dé perfecte manier om te ervaren en oefenen. En intussen stiekem een stukje te groeien. Dichter naar zichzelf. Om zo te leren omgaan met kleine en grotere uitdagingen van elke dag.

1. Zaterdag 25 september 2021 -  Helpende gedachten

‘Ik kan dit écht niet’. ‘Anderen vinden mij vast stom’ of ‘Het lukt me toch nooit’.  Allemaal negatieve gedachtes die kinderen geen fijn gevoel  geven. Met elkaar pluizen we uit wat er nou precies aan de hand is? Welke gedachten heb je, gevoelens… en wat doe je dan? We gaan aan de slag met helpende gedachten bij een eigen gemaakt vogeltje. Krachtig, positief én creatief!

 

2. Zaterdag 30 oktober 2021  - Mijn hoofd vol zorgen

Sommige kinderen zijn echte denkertjes en zelfs kleine gebeurtenissen of veranderingen kunnen veel denkwerk oproepen. Vragen zoals ‘Wat als dit? Wat als dat?’ wakkeren onzekerheid en angst aan. Het hoofd blijft vol met zorgen. Onzekerheid, niet durven, angst voor het onbekende, maken dat piekeren een mooi moment gaat beheersen. Zo jammer. We luisteren naar een mooi verhaal wat aanzet tot voelen, praten en doen. Met een tof piekerdoosje gaat iedereen weer naar huis.

 

3. Zaterdag 27 november 2021 – Zelfvertrouwen, in het sfeertje van 5 december

Iedereen praat tegen zichzelf. Hoe je tegen jezelf praat of hoe je denkt, zo voel je je ook vaak. Dit leren we tijdens deze groeimiddag te sturen. Zélf! Gewoon door te oefenen. Ik noem het een toverspreuk die je tegen jezelf zegt.  Het helpt om het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten. Ze geven een steuntje in de rug én versterken een positief zelfbeeld.  We maken een super toffe aftelkalender tot pakjesavond met daarop deze krachtige toverspreuken, ontspanningsoefeningen en andere complimenten voor zichzelf. Last but least toveren we een leeg glazen potje om tot gezellige Sintlichtjes om thuis voor het raam te zetten.  

 

4. Zaterdag 18 december 2021  - Dankbaarheid, helemaal in de sfeer van Kerst

Kinderen die hoogsensitief zijn, voelen heel goed aan hoe iemand anders zich voelt. Ze kunnen soms ook last hebben van de stemming van anderen. Hoe merk je dat dan eigenlijk? Deze middag staat in het teken van gevoelens, dankbaarheid én kerst!  We gaan uiteraard creatief aan de slag en maken de leukste kerstknutsel met daarop een positieve boodschap voor jezelf.

 

5. Zaterdag 8 januari 2022 -  Overprikkeling, voor jezelf zorgen

Prikkels. Hebben jullie ze ook? Ieder kind kan wel eens overprikkeld raken. Het wordt ze dan allemaal even te veel.  Wat gebeurt er in je lijf? Je kunt bijvoorbeeld verdrietig of boos worden. Misschien wil jij liever even alleen zijn? We doen o.a. een fijne ademhalingsoefening en maken fantastische schudpotten met water en heel véél glitters.

6Zaterdag 19 februari 2022 – Zelfvertrouwen, schatgraven

Schatgravers gezocht! Tijdens de workshop spelen we het spel en al ‘schatgravend’ ontdekt jouw kind een hoop moois, in zichzelf en in anderen om zich heen. Vervolgens versieren we natuurlijk een echt schatkistje voor alle favorieten schatten en gaat iedereen weer stralend naar huis.

7. Zaterdag 23 april 2022  - Regenboog gedachten, zelfvertrouwen

Een potje schatgravers, maar dan anders! Jouw kind leert positieve gedachten te formuleren, te kiezen voor helpende gedachten bij uitdagende situaties en wat vaker ‘JA!’ tegen zichzelf te zeggen. Het resultaat is een kleurige regenboog gevuld met fijne gedachten en hele mooie kwaliteiten. Een waardevol cadeau voor ieder kind!

8. Zaterdag 21 mei 2022  - Verveling

 ‘Ik verveel me!’, ‘Nee, daar heb ik geen zin in’ of ‘Dat is stom!’ Ieder kind verveelt zich wel eens. Heel normaal! Vandaag hebben we het hier samen over. Wat doe je dan? Wat móet je dan? Je kind ontdekt waar de verveling vandaan komt en wat ze kunnen doen. Dat is een heleboel! Alle deze ideeën stop je in jouw eigen ‘ik – verveel – me – niet – pot’.

 

Meld je aan!

De workshops zijn van 13.30 tot 15.30u en kost €27,50 per kind. Dit is incl. alle materialen, drinken en wat lekkers. Wil je erbij zijn? Alleen of samen met een vriendje of vriendinnetje?


Stuur een berichtje naar info@lindamoonen.nl of 0646307589

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ik ben 9

Een workshop voor ouders over de ontwikkelingsfase van het negenjarige kind.

 

  • ‘Mam, doe niet zo gek!’

  • ‘Wie ben ik?’

  • ‘Niemand begrijpt mij!’

  • ‘Ik wil ook graag bij dat groepje horen’

  • ‘Mam, ik ben al negen!’

Zijn deze uitspraken en behoeften herkenbaar?

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten, onzekerheid. Allemaal thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar van je kind.

Zou je deze fase graag beter willen begrijpen? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Tijdens de workshop vertel ik je over de negenjaarsfase. Wat is er leuk aan? Wat maakt het lastig? Ieder kind beleeft de negenjaarsfase immers op zijn eigen manier.

 

Tijdens deze workshop nemen we een kijkje achter het gedrag van het kind en help ik je kijken naar de signalen dat je kind laat zien. Ik geef je vooral veel praktische handvatten om jouw kind op een fijne manier te ondersteunen.  Gegarandeerd een waardevolle avond. Beloofd!

 

Wanneer: dinsdag 6 juli

Waar: Martinihal 8, 5262 BR Vught. (gratis parkeren)

Tijd: 19.00 – 21.30u

Investering: €59,95 incl. het boek ‘Ik ben 9’ of €45,00 zonder het boek.

 

Wil jij erbij zijn?

Stuur een email met jouw gegevens en telefoonnummer naar: info@lindamoonen.nl

Een berichtje mag natuurlijk ook: 0646307589

Er is ruimte voor maximaal 6 ouders.  

BEELDMERK SPECIALIST.jpg
25.jpg
1.jpg